THG

Dining Table White 150 cm

Matbord runt 150cm Handgjort!

Handgjort runt matbord i mangoträ. Finns både vitaliserat och svart som på bilden. Storlek 120cm & 150cm i diameter finns att beställa i bägge nyanserna.
Höjd 76 cm
Levereras i två delar; underede/bordskiva. Beställningsvara

Välj storlek   |   Storleksguide

150 cm

 


Beskrivning

Mango är ett snabbväxande och hållbart träslag som är bra för både miljön och ekonomin där det odlas. Mangoträ har samma hårdhet som till exempel ek och körsbärsträd, men kan växa upp till 30 meter under 15 års tid, till skillnad mot de mer klassiska träslagen som kan ta 100 år på sig att växa till samma höjd.
Frukten på träden är en av världens populäraste, och odlas på många plantager runt om i världen. När trädet efter några år slutar producera frukt så huggs det ner och skickas iväg för virkestillverkning, istället för att lämnas att dö i jorden. Sedan planteras ett nytt fruktträd i dess ställe, och processen börjar om. Detta är gynnar både jorden som blir bördigare, och de som äger odlingarna. Detta för att produktionen av mangoträd ger en extra inkomst till bönderna.

Den nyfunna popularitet hos mangoträ bidrar till att skövlingen av utrotningshotade träslag som till exempel teak, då efterfrågan på mangoträet ökat. Över lag så minskar skövlingen av regnskog när mangoträd från plantage används. Mangoträ är alltså hållbart i ordets alla bemärkelser, då mango både är ett hårt hållfast träslag, ett bra miljöval, och bra ekonomiskt tillskott för de mangoodlare som har träden.

Mangoträ är precis som alla andra träslag ett levande naturmaterial. Detta gör att det finns många variationer i färger och ådringar i träet. Det är helt naturligt att träet rör sig över tid, former kan komma att ändras en aning och mindre glipor kan uppstå. När man väljer möbler i naturmaterial är detta något man får räkna med, men det gör också möbeln helt unik!


Upptäck mer

THG

Möbler

Detaljer

Storleksguide

Klicka här för att öppna storleksguide

 

Artikelnummer: | ID: 4206 | EAN:

Tvättråd/Klädvård

Tvättråd
Många leverantörer skyddar sig mot reklamationer genom att skriva ut kemtvätt som standard och visst är det så att somliga plagg kräver kemtvätt men långtifrån alla. Vad kan man tvätta själv i tvättmaskin trots att det står kemtvätt?  Läs mer om Tvättråd här >

Klädvård
Att vårda sina kläder är viktigt för att de ska hålla sig snygga, inte gå sönder eller tappa färg. Det finns många gamla husmorsknep som ger dina plagg ett längre liv och är lika högaktuella idag i vår medvetna samtid med ”Slow fashion”. Läs mer om Klädvård här >


Klarna logo

Säker betalning

Kortbetalning - VISA/Mastercard. Klarna Konto. Direktbetalning via bank.

Snabb leverans

Säker leverans via DHL samt PostNord. Till utlämningställe eller direkt hem till dig.