Tvättråd från oss

Tvättråd från oss

Klädvård-Tvättråd
  • Tvätta inte i onödan – vädra
  • Använd miljövänligt tvättmedel,  rätt sort och mängd
  • Tvätta rätt program

Vi behöver alla tvätta våra kläder men tyvärr tvättar vi många gånger för ofta och fel, vilket sliter både på kläder, miljö och ekonomi. Börja med att kolla om plagget verkligen är smutsigt eller bara ofräscht?  Många gånger går det bra att bara vädra eller tvätta ett kort program på 30° och väldigt lite tvättmedel.

Lär alla i hushållet att förbereda kläderna genom att vända kläderna ut och in. Knäpp alla knappar och dragkedjor. Detta gör att kläderna inte bleks lika fort, de blir inte lika noppiga och passformen håller bättre. Och glöm inte att tömma fickorna!
Ha gärna flera tvättkorgar; vit, kulör, fintvätt. Då är det inte troligt att du krymper den fina ulltröjan eller att ljusa plagg blir missfärgade.

Nu för tiden så skyddar sig de flesta leverantörer sig mot reklamationer genom att skriva kemtvätt. Vilket varken är bra för miljön eller våra kroppar att bära kemtvättade plagg. En del plagg kräver förstås kemtvätt såsom uppbyggda plagg av olika material; kavajer, ytterplagg etc. Generellt fodrade plagg.

Vad kan man då tvätta själv i tvättmaskin? Vi som jobbat länge med konfektion säger att de material som inte är fodrade eller består av olika tyger går att tvätta i maskin på 30°. I denna temperatur så krymper inte plagget och många gånger är det mycket mer skonsamt än handtvätt eftersom ofta vrids plagget ur.

Du kan blanda plagg med olika tvätt-grader; 30, 40 och 60 så länge du låter det lägsta gradantalet styra. Lakan och handdukar blir rena i 60°. Många tror att mer tvättmedel ger renare tvätt vilket inte är sant. Det skapar bara mer lödder och risk att det inte sköljs ur ordentligt vilket kan framkalla allergier. Däremot avgör vattnets hårdhet hur mycket tvättmedel som behövs. Hårt vatten kräver mer och mjukt mindre.
Vi har valt att sälja klädvårdsprodukter från svenska TANGENT GC gjort av naturliga ekologiska ingredienser, biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara.  Det är veganska och fossilfria produkter som ej har testats på djur. Hos oss hittar du tvättmedel för varje dag, sport, hypoallergi, fintvätt, denim, Cashmere, fläckborttagning, sköljmedel och uppfräschare.
Sköljmedel är i princip onödigt förutom till syntetmaterial som annars kan bli statiska. Många material förstörs av sköljmedel såsom de som innehåller Elastan (stretchfiber) och Goretex. Överdoserar du sköljmedel kan materialen bli noppiga.

Använd tvättpåse till de plagg som är känsliga. Det är nätpåsar som finns i olika storlekar att köpa. Plaggen riskerar inte att fastna i trumman, samt ett tips för att hålla ihop sockar med små tvättpåsar.

Om du har möjlighet så låt dina kläder lufttorka istället för att torktumla. Dels sparar du ekonomiskt både på elräkningen och miljön. En tumlare drar upp till fyra gånger så mycket el som en tvättmaskin. Kläderna slits mer, Tumla aldrig ull, siden och lin som förstörs! Tänk på att aldrig packa tumlaren full eftersom det ger skry

 
Marcel basket
MARCEL BASKET
Korgen är handgjord och tillverkad i naturmaterialet jute som är flätat tätt runt en stomme i metall, med en botten tillverkad i rotting som ger korgen stabilitet. Perfekt att använda som förvaring eller som ett vackert stilleben. Finns i två storlekar. Torkas av med torr – eller lätt fuktad trasa.
S Höjd: 39 cm Diameter: Ø42 cm
L Höjd 55cm och 42cm i diameter.
1399:-
Mer info om Marcel basketKöp
Towel Devon Kaolin 30 X 50
TOWEL DEVON KAOLIN 30 X 50
Mjuk frotté i 100% egyptisk bomull med bra absorbtion. Mimous fantastiska handdukar finns i en härlig färgskala, 4 storlekar och blir bättre och bättre för varje tvätt. 30x50 cm är Mimous minsta storlek och är både otroligt praktisk och dekorativ. Använd som gästhandduk, till ansiktet eller som tvättlapp i duschen. Rulla ihop eller lägg en fin hög på handfatet vilket ger en lyxig hotellkänsla. Vikt 640 gr/sq. 100% egyptisk bomull. Maskintvätt 60 grader. Mått 30x50 cm
75:-
Mer info om Towel Devon Kaolin 30 X 50Köp
FLAVO Doftpinnar Set Citrus White Linen
FLAVO DOFTPINNAR SET CITRUS WHITE LINEN
FLAVO Room Fragrance Set består av en glasflaska, en träbehållare, 100 ml doftolja och 5 stycken vasspinnar. FLAVO rumsdofter finns i tre olika varianter. Intensiteten på doften bestämmer du själv genom att variera antalet doftpinnar - ju fler pinnar, desto mer doft. Doftoljan och vasspinnarna finns att köpa till som refill, så du kan använda ditt doftset flera gånger. FLAVO Doftpinnar Set, Firewood: Doft: Firewood Material: Trä/Färgat Glas/Återvunnen plast Mått: H 28,5 cm, O 7,5 cm.
559:-
Mer info om FLAVO Doftpinnar Set Citrus White LinenKöp