Tvättråd från oss

Tvättråd från oss

Klädvård-Tvättråd
  • Tvätta inte i onödan – vädra
  • Använd miljövänligt tvättmedel,  rätt sort och mängd
  • Tvätta rätt program

Vi behöver alla tvätta våra kläder men tyvärr tvättar vi många gånger för ofta och fel, vilket sliter både på kläder, miljö och ekonomi. Börja med att kolla om plagget verkligen är smutsigt eller bara ofräscht?  Många gånger går det bra att bara vädra eller tvätta ett kort program på 30° och väldigt lite tvättmedel.

Lär alla i hushållet att förbereda kläderna genom att vända kläderna ut och in. Knäpp alla knappar och dragkedjor. Detta gör att kläderna inte bleks lika fort, de blir inte lika noppiga och passformen håller bättre. Och glöm inte att tömma fickorna!
Ha gärna flera tvättkorgar; vit, kulör, fintvätt. Då är det inte troligt att du krymper den fina ulltröjan eller att ljusa plagg blir missfärgade.

Nu för tiden så skyddar sig de flesta leverantörer sig mot reklamationer genom att skriva kemtvätt. Vilket varken är bra för miljön eller våra kroppar att bära kemtvättade plagg. En del plagg kräver förstås kemtvätt såsom uppbyggda plagg av olika material; kavajer, ytterplagg etc. Generellt fodrade plagg.

Vad kan man då tvätta själv i tvättmaskin? Vi som jobbat länge med konfektion säger att de material som inte är fodrade eller består av olika tyger går att tvätta i maskin på 30°. I denna temperatur så krymper inte plagget och många gånger är det mycket mer skonsamt än handtvätt eftersom ofta vrids plagget ur.

Du kan blanda plagg med olika tvätt-grader; 30, 40 och 60 så länge du låter det lägsta gradantalet styra. Lakan och handdukar blir rena i 60°. Många tror att mer tvättmedel ger renare tvätt vilket inte är sant. Det skapar bara mer lödder och risk att det inte sköljs ur ordentligt vilket kan framkalla allergier. Däremot avgör vattnets hårdhet hur mycket tvättmedel som behövs. Hårt vatten kräver mer och mjukt mindre.
Vi har valt att sälja klädvårdsprodukter från svenska TANGENT GC gjort av naturliga ekologiska ingredienser, biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara.  Det är veganska och fossilfria produkter som ej har testats på djur. Hos oss hittar du tvättmedel för varje dag, sport, hypoallergi, fintvätt, denim, Cashmere, fläckborttagning, sköljmedel och uppfräschare.
Sköljmedel är i princip onödigt förutom till syntetmaterial som annars kan bli statiska. Många material förstörs av sköljmedel såsom de som innehåller Elastan (stretchfiber) och Goretex. Överdoserar du sköljmedel kan materialen bli noppiga.

Använd tvättpåse till de plagg som är känsliga. Det är nätpåsar som finns i olika storlekar att köpa. Plaggen riskerar inte att fastna i trumman, samt ett tips för att hålla ihop sockar med små tvättpåsar.

Om du har möjlighet så låt dina kläder lufttorka istället för att torktumla. Dels sparar du ekonomiskt både på elräkningen och miljön. En tumlare drar upp till fyra gånger så mycket el som en tvättmaskin. Kläderna slits mer, Tumla aldrig ull, siden och lin som förstörs! Tänk på att aldrig packa tumlaren full eftersom det ger skry

 
Callan Bridge Hoodie CLoud White
CALLAN BRIDGE HOODIE CLOUD WHITE
Callan Hoodie jerseytröja är tillverkad av en medeltjock bomullsjersey från Portugal. Tröjan har huva, en praktisk utvändig magficka, raglanärmar och en stor, broderad Bridge-logga på bröstet för en extra touche av finess. Tröjan har ribbstickade detaljer i halsringning, ärmslut och nederkant som ger den en avslappnad känsla samtidigt som den utstrålar hög hantverkskvalitet.
2299:-
Mer info om Callan Bridge Hoodie CLoud WhiteKöp
Walt Suede Overshirt Walnut
WALT SUEDE OVERSHIRT WALNUT
Mjuk, fin mocka i snygg valnötsbrun nyans i denna klassiska mockajacka från J Lindeberg. Klassisk krage och manschett. Mörka markerade knappar och tre utanpå fickor. Tidlös elegant som kan bäras både inne och ute beroende på säsong.
5999:-
Mer info om Walt Suede Overshirt WalnutKöp
Hansie LS Zip Navy
HANSIE LS ZIP NAVY
Ribbstickad tröja med krage och dragkedja i halsen. Denna är stickad i 100% ekologiskt bomullsgarn med milano-stygn i manschett och ner till. Finns även i sandbeige.
1500:-
Mer info om Hansie LS Zip NavyKöp