Kommunicera med färger

Kommunicera med färger

Livsstil

Alla färger säger något till vårt undermedvetna och vi kan ha olika minnen till färger. En del har tydliga favoritfärger och det finns många som sysslar med färganalyser.
Som inom allting så finns de bra och mindre bra även inom detta område. Det viktigaste är att du trivs i det du bär och mår bra inom bords då kommer du glänsa.

 Jag och mina kollegor brukar vara ärliga mot kunden och ger förslag om vi ser att en färg inte framhäver dig rätt. Vi ser b la hur huden/utstrålningen förändras när man tar på sig olika färger mot ansiktet. Ibland kanske man inte passar så bra i en riktigt trendig färg mot ansiktet och det kan man lösa med en scarf/halsduk eller välja det på en nederdel. En top/skjorta i en färg som man passar bra i gör ofta att man kan bära färgen ändå på en kavaj, väst eller cardigan. Eller så väljer man helt enkelt en annan färg.

Det finns dock generella saker man bör tänka på eftersom kläderna signalerar direkt inom några sekunder. Det första intrycket är avgörande för hur vi uppfattar en annan person. Första intrycket är icke verbalt utan det är klädval, hållning, frisyr etc som kommunicerar först och inte vad vi säger. Det finns mycket forskning inom detta intressanta område att förkovra sig i.

”First impressions last” är ett utryck som används och enligt många beteendeexperter stämmer det verkligen och poängterar att det går att förändra det första intrycket i efterhand, men det tar lång tid och går aldrig att göra till 100% sägs det.

Det finns en del generella saker du bör tänka på när du väljer kläder förutom hel, ren och passform.

Vill du att det du har att förmedla ska komma fram så bär något som inte tar blicken till sig.

Vill du förmedla direkt med hjälp av dina kläder så finns det många koder och changers men åter igen är det viktigaste att du trivs i det du bär. Det skapar förtroende och självkänsla som ingen stylist i världen kan ta ifrån dig.

Det man kan tänka på är att vill man förmedla något viktigt - klä dig i neutrala färger så att inte kläderna tar över det du säger…

Här kommer en liten guide om färgers betydelse om du är intresserad?
Som inom allt annat så finns det både positiva och mindre positiva egenskaper.

+ -
RÖD Fysisk styrka,mod, vitalitet Vulgär, girighet, vrede
ROSA Värme, empati, lojalitet Självgodhet, nyckfullhet
ORANGE Lycka, sensualitet, vänskap Pessimism, Trötthet
GUL Självkänsla, tillit, intellekt Envishet, stelhet
GRÖN Kärlek, sympati, frihet Osäkerhet, avundsjuka
TURKOS Helande, oberoende Lättpåverkad, sårbar
+ -
BLÅ Kommunikation, kreativitet Misstro, falskhet
LILA Idealism, vödnad, engagemang Dominans, missförstånd
BRUN Stabilitet, centrering Depression, rädsla
SVART Makt, självkännedom Kompromisslöshet, fördomsfull
VIT Klarhet, renhet, enkelhet Naivitet, puritism
SILVER Flexibilitet, förändring Lättpåverkad
GULD Rikedom, överflöd, glädje Girighet, lättja

 
Callan Bridge Hoodie CLoud White
CALLAN BRIDGE HOODIE CLOUD WHITE
Callan Hoodie jerseytröja är tillverkad av en medeltjock bomullsjersey från Portugal. Tröjan har huva, en praktisk utvändig magficka, raglanärmar och en stor, broderad Bridge-logga på bröstet för en extra touche av finess. Tröjan har ribbstickade detaljer i halsringning, ärmslut och nederkant som ger den en avslappnad känsla samtidigt som den utstrålar hög hantverkskvalitet.
2299:-
Mer info om Callan Bridge Hoodie CLoud WhiteKöp
Walt Suede Overshirt Walnut
WALT SUEDE OVERSHIRT WALNUT
Mjuk, fin mocka i snygg valnötsbrun nyans i denna klassiska mockajacka från J Lindeberg. Klassisk krage och manschett. Mörka markerade knappar och tre utanpå fickor. Tidlös elegant som kan bäras både inne och ute beroende på säsong.
5999:-
Mer info om Walt Suede Overshirt WalnutKöp
Hansie LS Zip Navy
HANSIE LS ZIP NAVY
Ribbstickad tröja med krage och dragkedja i halsen. Denna är stickad i 100% ekologiskt bomullsgarn med milano-stygn i manschett och ner till. Finns även i sandbeige.
1500:-
Mer info om Hansie LS Zip NavyKöp